Nasze usługi

Oferujemy kompleksowe usługi związane z wdrażaniem systemów kontroli jakości i certyfikacji jakości w branży żywnościowej.
Poproś o wycenę

IFS

Praktyczne wdrożenia IFS (ang. International Food Standard) – międzynarodowego standardu bezpieczeństwa żywności, powszechnie uznawanego w Europie (poza Wielką Brytanią, gdzie zazwyczaj stosowany jest standard BRC).

  • IFS
  • BRC

    Praktyczne wdrożenia BRC – międzynarodowego standardu bezpieczeństwa żywności, uznawanego głównie w Wielkiej Brytanii, zwłaszcza w sieciach brytyjskich hipermarketów (np. TESCO).

  • BRC
  • HACCP

    Wdrożenie procedur w celu spełnienia aktualnie obowiązujących wymagań systemu HACCP. Wdrożenie to dotyczy organizacji zajmujących się obrotem, przetwarzaniem oraz produkcją żywności (w tym branży gastronomicznej).

  • HACCP
  • GLOBALG.A.P.

    Wdrożenie systemu GLOBALG.A.P. – dobrowolnego międzynarodowego standardu bezpieczeństwa żywności nieprzetworzonej (produkcja roślinna, ogrodnicza, sadownicza i zwierzęca), dedykowanego producentom rolnym.

  • GLOBALG.A.P.
    • ISO 22000

      Wdrożenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności według normy ISO 22000. Standard ten jest stosowany w organizacjach zajmujących się produkcją i przetwarzaniem żywności, a także jej obrotem, transportem i magazynowaniem.

    • ISO 22000
    • GMP/GHP

      Wdrożenie standardów GHP (ang. Good Hygienic Practice – dobra praktyka higieniczna) oraz GMP (ang. Good Manufacturing Practice – dobra praktyka wytwarzania) poprzez opracowanie warunków higienicznych, które muszą być spełnione w procesie produkcji lub obrotu żywnością.

    • GMP/GHP
    • Pełnomocnik ds. jakości

      Pełnienie funkcji pełnomocnika ds. jakości i bezpieczeństwa żywności. Atutami takiego rozwiązania są skuteczniejsze działania kontrolne i nadzorcze oraz ograniczenie kosztów.

    • Pełnomocnik ds. jakości
    • Szkolenia

      Realizowanie szkoleń dla kadry pracowniczej w zakresie systemów jakości i bezpieczeństwa żywności na każdym etapie: wdrożenia, doskonalenia systemu, a także w ramach corocznych celów szkoleniowych.

    • Szkolenia
      • Dokumentacja systemowa

        Opracowanie dokumentacji wybranego systemu jakości (IFS, BRC, GLOBALG.A.P. etc.), wraz z zakresem wymaganych procedur i instrukcji, w celu zapewnienia jakości i bezpieczeństwa żywności.

      • Dokumentacja systemowa
      • EKO

        Opracowanie i wdrożenie procedur mających na celu przygotowanie zakładu do audytu jednostki certyfikującej w zakresie przetwórstwa i handlu produktami rolnictwa ekologicznego.

      • EKO
      • Audyty wewnętrzne

        Przeprowadzanie audytów wewnętrznych na zlecenie zakładów w celu weryfikacji zgodności z wymaganiami klienta lub konkretnego systemu jakości.

      • Audyty wewnętrzne
      • Wdrożenia jakości

        Praktyczne wdrożenie skutecznych rozwiązań oceny jakości surowców, zapasów i wyrobu gotowego oraz przeszkolenie w tym zakresie pracowników i pełnomocnika ds. jakości.

      • Wdrożenia jakości
        • Audyty u poddostawców

          Przeprowadzanie inspekcji i audytów u poddostawców w celu sprawdzenia zgodności procesów z wymaganiami klienta.

        • Audyty u poddostawców
        • Badania laboratoryjne

          Pobieranie próbek żywności i przesyłanie ich do akredytowanych laboratoriów.

        • Badania laboratoryjne
        • Rzeczoznawca owoców i warzyw

          Usługi rzeczoznawcy owoców i warzyw w zakresie ustalania klas jakości oraz pobierania próbek.

        • Rzeczoznawca owoców i warzyw
        • Weryfikacja znakowania

          Weryfikacja zgodności etykiet i opakowań.

        • Weryfikacja znakowania
          • Alerty zmian prawnych

            Opracowywanie i przesyłanie alertów w przypadku zmian regulacji prawnych w danej branży.

          • Alerty zmian prawnych
          • Usługi DDD

            Usługa dostępna w przyszłości (w ramach pakietu).

          • Usługi DDD
          • BHP

            Usługa dostępna w przyszłości.

          • BHP
            • Branże, w których działamy