Nasze usługi
Donec in metus lectus. Integer vulputate porta elit, fringilla mollis mag luctus vel. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis.
IFS
Praktyczne wdrożenia standardów zgodnego z międzynarodowym standardem bezpieczeństwa żywności IFS powszechnie uznawanym w Europie poza Wielką Brytanią gdzie w większości stosowany jest system BRC.
Global GAP
Wdrożenie systemu GlobalG.A.P. będącego dobrowolnym, międzynarodowym standardem bezpieczeństwa żywności nieprzetworzonej żywności (produkcja roślinna, ogrodnicza, sadownicza i zwierzęca) adresowany do producentów rolnych.
Pełnomocnik jakości
Pełnienie funkcji Pełnomocnika ds. jakości i bezpieczeństwa żywności. Atutem tego outsoursingu jest skuteczniejsze działania kontrolne i nadzorcze oraz mniej kosztowny tego stanowiska.
EKO
Opracowanie i wdrożenie procedur celem przygotowania zakładu do audytu jednostki certyfikującej w zakresie przetwórstwa i handlu produktami rolnictwa ekologicznego.
Audyty u poddostawców
Przeprowadzanie inspekcji i audytów u poddostawców celem sprawdzenia wymagań klienta.
Weryfikacja znakowania
Weryfikacja zgodności etykiet i opakowań
BRC
Praktyczne wdrożenie standardów zgodnego z międzynarodowym standard bezpieczeństwa żywności BRC uznawanym głównie w Wielkiej Brytanii zwłaszcza w sieciach brytyjskich hipermarketów jak np. Tesco
ISO 22000
Wdrożenie systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności wg normy ISO 22000 skierowana jest do organizacji, które w ramach swoich działalności zajmują się produkcją, przetwarzaniem, magazynowaniem, transportowaniem i obrotem żywności.
Szkolenia
Realizacje szkoleń kadry w zakresie systemów jakości i bezpieczeństwa żywności na etapie wdrożenia, doskonaleniu systemu czy też w czasie corocznych celów szkoleniowych.
Audyty wewnętrzne
Przeprowadzanie audytów wewnętrznych na zlecenia zakładów celem weryfikacji zgodności wymagań klienta lub wymagań danego systemu jakości.
Badania laboratoryjne
Pobieranie i wysłanie próbek żywności do akredytowanego laboratorium.
Alerty zmian prawnych
Przesyłanie alertów zmian prawnych w danej branży.
...
Usługa dostępna w przyszłości
HACCP
Wdrożenie procedur celem spełnienia wymagań prawnie obowiązujących systemu HACCP. Wdrożenie dotyczy organizacji zajmującej się obrotem, przetwarzaniem czy produkcją żywności w tym branży gastronomicznej.
GHP/GMP
Wdrożenie GHP (ang. Good Hygienic Practice –Dobra praktyka higieniczna ) oraz GMP (ang. Good Manufacturing Practice –Dobra Praktyka Wytwarzania) poprzez opracowaie warunków higienicznych, które muszą być spełniane w czasie produkcji lub obrotu żywności.
Dokumentacja systemowa
Opracowanie dokumentacji wybranego systemu ( IFS, BRC, GlobalGAP itp. ) jakości z zakresem wymaganych procedur i instrukcji celem zabezpieczenia jakości i bezpieczeństwa żywności
Wdrożenia jakości
Praktyczne wdrożenie skutecznych rozwiązać oceny jakości surowców, zapasów i wyrobu gotowego. Wyszkolenie zespołu pracowników i Pełnomocnika jakości.
Rzeczoznawca owoców i warzyw
Usługi reczoznawcy owoców i warzyw w zakresie ustalania klas jakości oraz poboru próbek.
usługi DDD
Usługa dostępna w przyszłości - usługa w pakiecie
Branże w których działamy
Lorem lipsum Dolor nunc vule putateulr ips dol consec. Donec semp ertet laciniate ultricie.
Lorem lipsum Dolor nunc vule putateulr ips dol consec.Donec semp ertet laciniate ultricie upien disse comete dolo lectus fgilla itollicil tua ludin dolor.
Garden Watering System
Curabitur quis ultrices est. ac ante ipsum primis in fauci. Pellentesque in aliquam enim, quis lobortis arcu.
Garden Watering System
Curabitur quis ultrices est. ac ante ipsum primis in fauci. Pellentesque in aliquam enim, quis lobortis arcu.
Garden Watering System
Curabitur quis ultrices est. ac ante ipsum primis in fauci. Pellentesque in aliquam enim, quis lobortis arcu.
GlobalG.A.P. w praktyce
Prezentowany film przedstawiam podstawy dobrych praktyk higienicznych w czasie prac przy czasie zbiorów. Część zaleceń może się różnić od tych […]
GlobalG.A.P.
Certyfikat GlobalG.A.P., czyli standaryzowany zbiór wymagań adresowanych do pierwotnej produkcji rolnej w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności, oferuje producentom żywności bilet […]
Co kryją skróty GMP i GHP?
W branży żywieniowej bardzo ważne jest utrzymanie odpowiedniej kontroli higieny środowiska pracy i procesów technologicznych. Gwarantuje to stosowanie dwóch podstawowych […]